Triple P Olumlu Anne Babalık Programı Başladı!

İLETİŞİM: 0548 875 13 50  

   Tüm dünya literatürüne bakıldığında, bir dizi çalışma sosyal, duygusal ve davranışsal problemlerin hem erkeklerde hem kadınlarda yaygın olduğunu göstermektedir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde erken çocukluk gelişimi ve eğitimini desteklemek üzere farklı anne baba eğitimi program modelleri uygulanmaktadır. Pek çok ülkede uygulanmakla birlikte bu konuda en kapsamlı anne baba eğitim programları Amerika, İngiltere ve Avustralya’ da yapılmaktadır. Son yıllarda bu ülkelerde yapılan çalışmaların sonuçları Üç P Anne Baba Eğitim Programının (Positive Parenting Programing-Triple P) en etkin ve kalıcı anne baba eğitim programı olduğunu göstermiştir.

     Çalışmalar, klinik aralıkta duygusal veya davranışsal problemlere sahip çocuklara dair yaygınlık oranının %20 olduğunu ortaya koymaktadır (WHO,2003). Çocuklarda duygusal ve davranışsal problem oranları yüksek olmasına rağmen, anne babaların yalnızca %2 ila 22’si annebaba eğitim programlarına katılmaktadır (Sanders, 2008). Bu davranışsal ve duygusal problemlerin maliyeti de oldukça yüksektir. 2007 yılında ABD’ deki yıllık maliyetin 246 milyar dolar olarak hesaplandığı bilinmektedir.

     Ülkemizde de ciddi duygusal ve davranışsal problemlerin, suça yönelim, riskli davranışlar ve boşanma oranlarının gittikçe arttığını görmekteyiz. Tüm bunların göz önünde bulundurulması ve bilimselliği kanıtlanmış anne babalık programlarının topluma kazandırılmasının ileride oluşacak problemlere yönelik maddi önlem ve toplumsal ruh sağlığı açısından önemli ve değerli olacağı düşünülmektedir.

Triple P Nedir?

     Avustralya Queensland Üniversitesi’nde geliştirilen Triple P–Olumlu Anne babalık Eğitimi, uluslararası düzeyde başarısı kabul edilmiş dünyadaki en etkili ve kayıta dayalı annebaba eğitim sistemlerinden biridir. Triple P çok düzeyli bir aile müdahale sistemidir. Ana ilkesi öz-yeterlilik olan Triple P Programı ayrıca anne babaların özgüvenini ve yetkinliğini artırmayı amaçlamaktadır.

     35 yılı aşkın bir süredir yayınlanan 800’ün üzerinde makale ve yürütülen 280’in üzerinde uluslar arası araştırma ve değerlendirme çalışması, 18 dilde ve 25 ülkede uygulanmakta olan Triple P eğitimlerinin farklı kültürlerde, sosyoekonomik gruplarda ve aile yapılarında başarılı olduğunu kanıtlamıştır.

     Triple P sisteminin Türkiye’deki etkililiği ve başarısı Doç. Dr. Taner Güvenir ve arkadaşları tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yürütülen değerlendirme çalışması ile kanıtlanmıştır.

 

“Triple P Olumlu Anne Baba Eğitim Programı” Triple P Türkiye Temsilcisi Hümanist Büro işbirliği ile Kıbrıs’ta Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu katkılarıyla bugün seminerlerin ilk oturumu ile başlamıştır...

ANNE BABALARA YÖNELİK SEMİNER ve EĞİTİMLER

Seminerlerden ilki Doç. Dr. Taner Güvenir tarafından 11 Mart 2019/Bugün: “Olumlu Anababalığın Gücü” 23 Nisan İlkokulu’ desteği ile 14.00-16.00 saatleri arasına Anafartalar Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenmiştir.

12 Mart 2019 ise GRUP TRIPLE P EĞİTİMİ Başlıyor!!! Grup Triple P Eğitmeni Klinik Psikolog İpek AKBİRGÜN tarafından uygulanma başlıyor. İleri eğitim gruplarında Her grup oturumu maksimum 12 kişi olacak ve 0-12 yaş arası çocuğu bulunan anne ve/veya babalar katılabilecektir. Ayrıntılı Bilgi ve Kayıt için 0548 875 13 50 telefon numarasından iletişim kurulabilir.

 İpek AKBİRGÜN

Klinik Psikolog

Bu sitede yer alan tüm yazılar bilgilendirme amaçlıdır. Teşhis ve / veya tedavi amaçlı kullanılamaz.



Kıbrıs Ruh Sağlığı

Kıbrıs Çocuk Ergen Aile Psikoterapi Danışmanı

Kıbrıs Psikolog ve Psikoterapi Merkezi

Çocuk ve Ergen Danışman

Kıbrıs, Psikoterapi, Çocuk ve Ergen

Psikoterapi merkezi

Kıbrıs çocuk psikoloğu

Ergen psikoloğu

Kıbrıs oyun terapisi

kıbrıs çocuk ergen psikoterapisi

kıbrıs çocuk ergen psikoloğu

Aile danışmanlığı

Lefkoşa Psikolog

Lefkoşa çocuk ergen psikiyatri

kktc psikolog

kktc çocuk ergen psikiyatri

kktc çocuk ergen psikolog

kktc oyun terapisi

lefkoşa psikiyatri

lefkoşa psikolog